schless-art
Een

EXPOSITIE

zaterdag 21 april tm zondag 20 mei 2018


opening zaterdag 21 april

Zaterdag 21 april is de opening van deze nieuwe expositie met werk van Ger Lataster, Eugène Brands, Lei Molin, Theo Kuijpers, Jaap Hillenius en Henri Plaat. Hoewel 4 van deze 6 kunstenaars overleden zijn staat hun werk nog steeds in de belangstelling. In het Cobra Museum in Amstelveen is momenteel een groot retrospectief te zien van Eugène Brands.

Er wordt gewerkt aan een grote overzichtstentoonstelling met het werk van Lataster in 2020. Theo Kuijpers is nog springlevend en gaat een half jaar in Sidney, Australië werken waar hij zal exposeren. Kortom bijzonder om het werk van deze kunstenaars, waarvan Lataster en Molin bekend staan als Amsterdamse Limburgers of Lei Molin en Theo Kuijpers die deel uit maakte van de IJmuider Kring, samen te zien zijn.

Jaap Hillenius en Henri Plaat nemen in deze setting ieder een geheel eigen plaats in.upcoming

Zaterdag 2 juni tm zondag 1 juli
Een hommage aan Conny van Kasteel, galeriehoudster uit Egmond aan Zee, bekend om het abstract, geometrisch, concreet, constructief of minimalistisch werk wat zij toonde. Door gezondheidsomstandigheden is zij genoodzaakt te stoppen. SCHLESSART heeft diverse exposities in samenwerking met haar gemaakt. Het leek mij een mooie gelegenheid om samen met de kunstenaars haar te eren met een tentoonstelling.

Getoond wordt werk van Pieter Bijwaard, Henk van Gerner, Mauro Staccioli, Umberto Mariani, Anthonie Sas, Ernst Hesse, Peter Royen, Sanne Bruggink, Norbert Thomas.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Juli, augustus gesloten

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 sept t/m 23 september
GRENZELOOS TEKENEN
SCHLESSART presenteert de tekeningententoonstelling GRENZELOOS TEKENEN. Met werk van 20 Nederlandse kunstenaars.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6 okt. t/m 28 oktober
In samenwerking met Galerie MOA uit Maastricht presenteert SCHLESSART werk van Den Bar, Yan Marczewski en Han de Vries. Dit werk is tevens tijdens de Kunst10daagse te zien.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Schlessart
Maartje Blans
marijtje van der Horst
marijtje van der Horst
Maartje Blans
Impressies