schless-art
Een

EXPOSITIE


Zaterdag 6 oktober tm
zondag 28 oktober 2018


SCHLESSART presenteert in samenwerking met Galerie MOA (Maastricht)
10 jaar kunst op de voert

Yan Marczewski
schilderijen

Den Bar
beelden

Han de Vries
objecten

Opening 6 oktober 16.00-18.00
muzikale opening door Abbie de Quant, fluitiste

Na de succesvolle tentoonstelling Grenzeloos tekenen, waaraan 24 kunstenaars deelnamen, is het nu de beurt aan een drietal kunstenaars die via Galerie MOA uit Maastricht bij SCHLESSART komen exposeren.

Yan Marczewskiwoont en werkt in Parijs. Marczewski vindt zijn inspiratie in de grote steden waar de diversiteit en contrasten hem opvallen. Dit alles inspireert hem tot het maken van gelaagde schilderijen. Deze werken waarbij hij laag na laag olieverf aanbrengt bezitten diepte en hebben een bijna meditatieve uitstraling, in tegenstelling tot de vaak drukke steden waar de inspiratie opgedaan is. Het sobere maar toch ook heldere kleurpalet is karakteristiek voor zijn werk wat abstract en monumentaal is.

Den Bar woont en werkt in Maastricht. Zijn werk bestaat uit abstracte beelden in brons, aluminium en hout. Observatie in de natuur vormen de basis voor zijn sculpturen waarbij vorm en materiaal samenkomen hetgeen resulteert in een krachtig en dynamisch beeld waarbij het ritme van de elementen een belangrijke rol spelen. Vooral bij de bronzen beelden speelt het patina een belangrijke rol.

Han de Vries woont en werkt in Amsterdam. Hoewel Han de Vries een gevierd musicus was als 1e hoboïst van het Concertgebouworkest en diverse muziekprijzen op zijn naam heeft staan zoals twee Edisons voor zijn cd-opnames, stortte de Vries zich na zijn pensionering op de beeldende kunst. Schilderen, tekenen en het creëren van draadobjecten werden zijn grote passie. De draadsculptuurtjes zijn gracieus, lichtvoetig en met humor gemaakt. Naast deze objecten zullen er ook een aantal tekeningen te zien zijn.

Tijdens de Kunst10daagse is SCHLESSART alle dagen geopend van 11.00 tot 17.00 De ateliers zijn open.
yan marczewski
yan marczewski
den bar
han de vries
Eric de Nie
1. Yan Marczewski / olieverf op doek, 100 x 100 cm
2. Den Bar / Five Pieces, 3, brons, 140 cm
3. Han de Vries / Travelling with dog, ijzerdraad, 22 x 10 cm / Family, ijzerdraad, 17 x 12 cm
3. Yan Marczewski / olieverf op doek, 120 x 120 cm